Nice bir zaman olduki seni bekledim Dert çuvalıma bir dert daha ekledim Nice aşk türküsü besteleyip söyledim Acınası şu halimi bilmeni isterdim.
Gülleri kokladım senin kokundur diye Hatıralar gözümde canlandı yine Ömrüm bitiyor yârim gel diye diye Yüreğime bir kez nazâr etmezsin niye?
Ey yüreğimdeki bu acı sevdanın faili Nedir benim bu gönlümün sefaleti Yokmu bu sevdanın yüreğinde alameti Kavuşmak değilmidir bunun kerameti.
Yüreğim taşı bu sevdayı etme feryat Kovulursun dergahtan etme aman naz Yaz kalemim bu sevdamı durma yaz Yüreğim sende Rabbime eyle niyaz.
Daralırsa bir gün gönlün pencereni aç Esiyor benim sevdam dertlerini saç Sende bana ne olur durma yüreğini aç Yüreğime durma sevda tohumları saç.
Ne olur otursak seninle bir gün diz dize Sevdamı görüpte ağlasa melekler bize Sadece susarak baksak birbirimize Rabbim sabır ihsan etsin yüreğimize.
Beni sakın bana sorma ben oldum bir hiç Demle yüreğimden bir demli sevda çayı iç Anladım sevdalanmak insanı ediyor hiç Hiçim ben bu sevdada kayboldum bir hiç.
Sanırdım sevda değer katar insana Yanıldım çok yanıldım baksana bana Kıymetsiz değersiz döndüm bir varlığa Varlığında bir hiç oldum baksana bana.
Niceler sevdanda yanarak gitti bu diyardan Usandı yüreğim artık sahte sevdalardan Kendisine dev aynasında bakanlardan Yoruldum sahte sevda çeken kullardan.
Hakikat yurduna varıp seyre dalsam Sevdamın özünü orada bulsam İçsem kana kana bu sevdaya doysam Dalsam bir daha çıkmayıp kaybolsam.
Aşıklar meclislerine benide alsalar İki kelam edib bana halimi sorsalar Akan gönlümün şu yaşını silseler Banada o mecliste bir yer verseler.
İsterim aşk kervanında yolcu olmak Yüreğimi aşkıyın oduyla yakmak Gözlerimle senin yüreğine bakmak Öylece senin gözlerinde kaybolmak.
Yüreğimi dayadım ben senin yüreğine Bu sevdayı cübben gibi giydim üzerime Bak tak etti bu sevda artık benim ömrüme Abû kevser gibi gel ak benim gönlüme.
Aşığın halinden ancak aşıklar anlar Hani nerde leylanın hasretiyle yananlar Aşk ikliminde hiç durmadan koşanlar Yazık sevdaya dalmayıp dünyaya dalanlar.
Sevdayı çulda çaputta bulanlar Onlar ki asıl en büyük aldananlar Yazık yalanlar üzerine yalan uyduranlar Kurtulacak böyle sevdaya dalanlar.
Kınarlar bizi sevdamızdan ötürü Acırım onlara acınası hallerinden ötürü Bir kula gülünür mü sevdasından ötürü Bu sevda benim ömrümün en güzel ödülü.
Bir bahar mevsiminde çıkta gel yüreğime Bas ayak izlerin kalsın yüreğimin üzerinde Miski amberler saçılsın gamlı yüreğime Yürüki sevda gülleri açsın yüreğimde.
Yollar varki hep bu sevdaya çıkıyor Bir yola gir bak yolcular durmayıp gidiyor Gir o gönle ki oraya mevla nazar ediyor Geç kalma ömür denen kervan kaçıyor.
Aşk sessiz sevgi dilsiz yaşanır bilirsin Attığım sessiz çığlıkları duymaz gibisin Bekliyorum hep seni söyle yâr nerdesin Bir haber etmeyeceksende sen bilirsin.
Acıtıyor beni gönlümün yarası çok derin Bilesin yüreğimde eşsizdir senin yerin Ben aşkını zehir olsa yinede içerim Senin uğruna ben bu hayattan geçerim.
Ey kokusuyla beni benden alan güzel Bir kerecik olsun ne olur bana gülüver Etme böyle naz iste her şeyimi alıver Gurbetin bitsin artın ne olur geliver.
Söyle bir kere olsun gelmedim mi aklına Bu aşk çok yaman nasıl dayanırım buna Özleminle kalmışım ben hasret yurdunda Anladım ki böyle ömrüm bitecek sonunda.
Gelsende yaralı gönlümü sarıversen Şöyle bir nazar edip bana gülüversen Bir kerecik olsun bana yârim deyiversen Neyim varsa herşeyimi sana veriversem.
Ey benim gözümün nuru gönlümün gülü Himmet et ne olur ben acize mahşer günü Rabbimin bana ömrümdeki en büyük ödülü Arza hacet yok ki mevlam biliyor gönlümü.
Ey etrafa miski amber saçan sevgili O güzel okun mest ediyor seni sevenleri Ne olur seni sevip peşinden sana gelenleri Ellerinden tut bırakma biz divaneleri.
Ey gönlümü sevginle gülistana çeviren Yetmezmi artık bu naz bu işve söyle neden Senin sevgindir ömrümde bana yeten Beni hasret illerine atıp gurbete giden.
Sen gittin yüreğimde misk kokun kaldı Ömrümde izin kaldı bende sen kaldı Hatıralar kaldı dayanılmaz hasret kaldı Geliver ne olur ömrüm bitiyor az kaldı.
Yazsam seni mürekkepler yetmez Çizsem seni sevgin tasvir edilemez Sileyim bitsin desem gönül el vermez Anlatmaya seni,benim takatim yetmez
Yusuf gibi düştüğüm derin kuyulardan Sevginle tutup ellerimden beni kurtardın İbrahim gibi düştüğüm o ateşlerden Merhamet ettin sevginle kurtardın.
Yollarda yürüyemem ben,sen olmadan Bu hasreti taşıyamam ben,sen olmadan Yıkılır kalırım yollarda ben,sen olmadan Çaresiz bir divana olurum sen olmadan
Ey rabbim bir kulunu koydun yüreğime Onunla yolda yolculuk nasip oldu ömrüme Gönlümü düğümledin onun gönlüne Şükürler olsun ömrümün her bir gününe. S.Alkaya