Ey benim hüzünlü bakışlarına kurban olduğum yarim Bendeki bu aşkı tenden mi sandın! Dokunsaydın bana yanarım geçer mi sandın! Sana olan inanç sistemim altüst olurdu Ölürdüm dokunuşun bitişim olurdu Sen benim sevgimi nefistenmi sandın!
Yazık bana anlatamadım kendimi sana Bekle sabır dedim hep kendime. Bu iltifatların ardında bir sır var aldanma Bu böyle olmaz olamaz sabır dedim Sen susuşumu nefisten mi sandın! Ben senin bakışlarında sevgiyi şefkati ararken Sen bana "senin sevgin nefisten"dersin
Eyüp sabrın yok bunu bilesin Bu sevgiyi böyle hırpalayinca geçer mi sandin! Benim sana nasıl aşık olduğumun farkında değilsin Beni bana bırakıp atıyorsun yabanlara Bir kör düğumsun içımde biliyorsun. Acı sözlerinle siteminle bu sevgi biter mi sandın! Yaktın yiktin harman ettin savurdun beni Birde karşıma geçip sabretmi dersin
Yüreğimi biliyorsun beni bu halde bırakıp gidiyorsun Bırakıp gidince bendeki ince sızım geçer mi sandin Daha yüzmek nedir bilmeyen beni yazık Attın aşk denizine gelde gör şu halimi Sarardı bahçem hasretin biter mi gelir misin ey yâr Bir gün çıkıp gelsen uzak diyarlardan Benim yüreğime dokunmak için İçimdeki seni bir görsen ve yanan ateşim sönse Söyle eyyâr bu koca ömür sensiz geçermi sandin
Kimse bilmez içimi rabbimden başka Birde sana açtım yıllar sonra neyim varsa anlattım Beni yanlış anlamanı istemem ey sevgili Yüreğimi yüreğine emanet ettim Gönlümü alıp senin önüne derdim Mecnun gibi önünde serden geçtim Ağlama diyorsunya sen hep bana ağlama Ağlıyorum hep dayanamıyorum ağlıyorum Hadi gel de sen dayan bu aşkı kolay mı sandın Çakmağinı çaktin ateşimi yaktın dertler içine attın
Ey sevgili bu yüreğin yangınını sen Soğuk sular içince geçer mi sandin.
Ey önce sızım ey gönül yaram ey sebebi ömrüm Denizderyalar içsembitmezbusevdabitermisandım Şimdi ey gönül yanki yananlar yangın görsün Ben sana bu kadar dalma dedim inanmadin Ey gönül böyle dalinca geçer mi sandın! Ey bakışıyla baharlar getiren yarım Ey gülüşuyle güller açan nazlı yarim Duydum ki küsmüşsün küsme ne olursun Bir selaminı vermez oldum etme ne olursun Bu yana hiç bakmaz oldun yapma ne olursun
Beni buralarda gülüyorum diye Sensiz yaşıyorum diye mutlu mu sandın Bilmezmisin sen hep benimlesin içimdesin Gittiğim her yerde baktığım her yüzdesin Hangi yöne dönsem o yöndesin Ben senden hiç ayrilmadimki Beni böyle bırakıp giden sensin Ey ince sızım gidince geçer mi sandın! Her gece başımı yastığa koyunca aklımdasın Sabahları gözümü açınca karşımdasın Sensiz bir an mümkün değil biliyorsun Beni kınama ne olursun ey sevgili Yürek yangınımın sebebi sensin sen Ey sevgili bırakıp gidince geçer mi sandın! Ey benim zavallı dertli gönlüm Şimdi anladım mı Mevlanayı Şemsi Şimdi anladım mı Yunus'u Tabtuğu Bu sevdayı taşımak zor bu yük ölmektir Sen bunları yazık kolay mı sandın Gel desem engeller var gelemessin biliyorum Geleyim desem engeller var gelemem biliyorsun Bizimde kaderimiz böyleymiş ey sevgili seninle Hasret var. vuslat yok .gurbet var... Eee söylemiş zaten söyleyen
"Bu hasretin yükünü çekemessem zor gelir ölüm Ben bir parlak güneş sense kara toprak Bir yer ararım dövunüp çırpınarak.. doğacak Benim bütün emelim tek muradim sensin Tutup elinden götürmek tââ Allah'a koşarak Elimde olsa bir damla su olur Damarlarinda hayat olurum senin diyorsun Ağlıyorum bunu duyunca çok ağlıyorum Mendilin olur terini silerdim diyorsun Dumanim tütüyor ömrümü bitiriyorsun... Ben sana çok uzak sen bana çok uzak Ama sevgimiz uzakları yakin eden Şimdi Yanımdasın mesafeler mühim değil Sevene mesafe olurmu hiç Sen hep içimdesin benimlesin gitmedinki hiç Sabır hep sabır düştü bize sevgili
Bazen kaçmak istiyorum yollarıma çıkıyorsun Kaybolmak istiyorum izin vermiyorsun Haykırmak istiyorum yeter sus diyorsun Seni yüreğime gömdüm sus deyincebitermisandin Bazen uzak diyarlara başımı alıp gitsem Kurtulsam bu yükten deyip gidiyorum Bakıyorum gelmişin sende gelmişin peşimden Kurtuluş yok senden biliyorum Gönüle söz geçmiyor anlıyormusun Ve ben anladım susuyorum. Şimdi ey cananim ey sevgilim Başımı koydum göğsüne Yüreğini dinliyorum yüreğimle Ey benim âbû hayatım sevgi iksirim Artık bitti deyince biter mi sandın
Ey sevgili aç yüreğini ben geliyorum Yüreğinde kaybolmak bütün dileğim Senin sevginde mest olmak istiyorum Bu bendeki benden kurtulmak istiyorum Sende sen olup yok olmak istiyorum Ben benden geçtim sen olmak istiyorum Sen benim bu sevdamı biter mi sandın Ikı bedende tek olmak istiyorum
Ben senden geçip kendimi sende yitirmek istiyorum Ne olursun kabul et gönül sarayına Yada sen gel benim gönül sarayima Kapama tüm kapıları bana Söyle bana nereye giderim sen olmadan Bu sevgi yolunda hep yüruyeceğım Sen yanımda olsanda olmasanda Kalbimi yasalara da bu sevgi Ben seni hep yüreğimde taşıyacağım. Ey sevgili rabbim acını yaşatmasin kıyamam sana Senden önce ben gideyim öte yana Belki o zaman anlarsın kalbimin sızısını Aşığın ölünce bilirsin belki kıymetini Acıdır bu yazdıklarım acıtır biliyorum Sen üzülme sakın ben bu derdi çekerim Gözünün bir damla yaşına ömrüm feda biliyorsun Affet diyorum beni affetmiyorsun Gel beraber yüruyelim bu yolda diyorum Olmaz bitti diyorsun...söyle ey yâr
Benden ne istiyorsun... Ben sana daha ne diyeyim. Beni böyle üzunce bu sevdadan vaz geçermiyim Hani seninle yalnız kaldığımız o gün var ya Sen konuşmuştun ben hep susmuştum Bakışlarına değdirememiştim bakışlarimı Hadi konuş niye susuyorsun vuslat vakti demiştin Korkmuştum sana tutuklu kalmaktan O an kalbimi dayadım kalbinekalbimle baktımsana Ve yüreğimle konuştum seninle Aksın istedim senin yüreğindeki nur Aksın istedim benim yüreğime Sen benim bu halimi nefistenmi sandın Bakışlarında sevgiyi şefkati gördüm ben o gün Ben senden nefsim adına bir şey istemedimki
İsteseydim akardım ben senin gönlüne. Şaşırdım sadece neler oluyor bana dedim Ve ben bunları hep sana anlattım Bir an ayaklarım kesildi yerdensevginde boğuldum Ben hiç böyle hissetmedim ki Seni her görüşümde sevgim kat be kat arttı Anlam veremiyorum bana neler oluyordu Rabbime sığindım hep ona güvendim Nefsim adına hata etmemeye söz verdim Ve rabbim elimden tuttu hataya düşmedim Sen bunları nefistenmi sandın Nefsin süslü cümlelerine kanmadım Öyle bir günahlar huzura çıkmaktan utandım Sığindım ve ona güvendim
Sen bana yaklaştıkça ben kendimi korudum Sonunda sıyrıldım durulaştı sevgim Hamdolsun dedim ve seni dahada çok sevdim Ve bir Cuma sabahiydi sen aradın İki yol gösterdin geriye saralimmı dedin Ben sandım sır açıklanacak ve ben Seninle yalnıź kaldığımızdaki o garip bakışlarının Sırrını açiklayacaksın sandım. Tamam istiyorum dedim ama geriye sarmak değil O sırŕı öğrenip o yolda devam etmek istedim. O yolda yürüyüp o sırrı yaşamak istedim Ben o sırra vakıf olmak istedim Ve sen acı haberi verdin"kaybettin"dedin "Akılla aşilamayacak yollar var"dedin Oysaki bende akıl hiç yok sen bana akıllısın dedin Yüreğime hançer sapladin Söyle ey yâr Benden ne istedin Hayatımın altını üstüne getirdin ve beni Yerin dibine soktum...çok utandım kendimden Nasıl bakarım yüzüne şimdi ben Oysa sana olan sevgim bir başka olmuştu Bunu sana bir türlü anlatamadım
Şimdi bir viraneyim bir divaneyim Ey benim hayatımı darma duman edenim Ne olursa olsun ben seni yine severim Böyle yapınca vaz geçermiyim sandın Ben seni sadece her an yanımda istedim Senin hizmetkârin olayım Yüreğimde taşıyayım seni istedim Yaralarina ilaç ömrüne ömür olayım istedim Sırtındaki yüküne ortak olayım istedim Sen yanımda ol bir kere bak bana Başka ihsan istemedim...başka ihsan istemedim. Ben seni hep yanımda yakinımda istedim Ama bunu sana bir türlü anlatamadım
Şimdi şöyle ey yâr ben bu haller ile Nasıl gelirim yanına nasıl bakarım yüzüne Söyle şimdi eyy sevgili Hızır bile kaç kez affetmişken Musa'yı Insafın yokmu affetsene beni Tutsan elimden yürüsek Üveys yolunda seninle Ne olursun affeyle gel beraber yüruyelim bu yolda Yoldaşin olayım sırdaşın olayım tamamde ne olur. Şimdi yolun çile oldu diyorsun ÇİLE dört acı dolu harf diyorsun Çek inle lâl ol nefsi ez dedin Tamam çekerim neyse çilem Bilesinki attın beni yabana Yusuf gibi attın beni kuyuya Düştüm karanlık zindanlara
Çilem dolar elbet bir gün bekliyorum Senin gelişini bekliyorum Yusuf nasıl çıktıysa o kuyudan Çıkacağım o kuyudan Yusuf nasıl Mısir'olduysa sultan Bende senin gönlüne olacağım sultan Açılacak o kapı bekliyorum Hemde sen açacaksın o kapıyı bekliyorum Ben yine sevgine talibim istiyorum Vazgeçmem vazgeçmem biliyorsun. Belki ömrüm yeter belki yetmez bilmiyorum Ama ben rabbimden hep istiyorum Sen benim vazgeçeceğimi mi sandin Seni nasıl sevmem gerekir bilmiyorum
Ben seni sevmeyi becerenedim Sen"güvenmıştım senin sevgine"demiştin Ben sana ihanet etmedim ki Bende senin sevgine güvendim güveniyorum Bir sözunle beni yerden yere vurdun Seni asla yarı yolda bırakmak istemedim Ben sana kiyamam biliyorsun Pışmanım ismeden sana yaptıklarım için Utanıyorum söylediklerim için Gel ne olur affediver aç gönül sarayını Yeniden beraber yüruyelim sevgi yollarında Tut elimden bırakma ne olur yoksa düşerim... Kalbimde onarılması çok derin bir yarasın Kimse beni senin üzdüğun gibi üzmedi. Hep ağlıyorum kaybettin değişine Affın yokmu ey sevgili senin na kadar acımasızsin Beni hiç affetmeyecekmisin. Layık değilim sana öyle diyorsun Senbana nasıl seveceğimi öğretemedin neyapayım Sen bir cevher ben ise kömür bile değilken Ben ne hülyalara dalmışım şaşıyorum Aslında sen beni hiç sevmemişsin anladım.
Hani sen kaybettin diyorsunya bana Ben rabbimden umitvarım hep istiyorum Rabbimden seni istiyorum Sen benim vazgeçeceğımi mi sandın O kapı açılacak ben bekliyorum Rabbim verecek ben bekliyorum Vermeyecek olsa dilime dua ettirmezdi Verecek rabbim bende ısrarla istiyorum... Sen benden uzaklara çekip giderken Yüreğimi peşinde götürüyorsun
Ey gönül bahçem de açanım Sen giderken bilmiyor musun ben hep seninleyim Ben hiç ayrilmadimki senden Yüreğimle beklerim hep seni Bilmem ki ne zaman biter bu hasret Her yerde kokun her yerde sen varsın Ne yana dönsem yönüm sensin sevgili Belki bir sabah yolun düşer uğrarsan semtime Benim nasıl yandığımı görür acirsin halime Bilmem ki dönüpde bakarmısin bu yana Sen beni hiç sevmedinki...
Hani dedin ya kaybettin diye Ben seni hiç kaybetmedim sen benim içimdesin Hep benimlesin yüreğimdesin Anlatamadım sana belki kendimi Ama beni kovsanda dövsende severim seni Yüreğimdesin nasıl adlandirsam bilmiyorum Bir kördüğumsün çözemedim çözemiyorum Kanayan yaramsin insan severmi derdini Sen benim en sevimli derdimsin vazgeçilmezimsin Tut elimden hiç birakma ey derdimin dermanı... Seni bir ömür yüreğime mahkum ettim Seni bana verene hep hamdettim Iyi ki ömrümdesin iyiki benimlesin Aşkımın fermanı senin yüreğinde biliyorsun Bana sevmeyi sen oğrettin biliyorsun Ben ömrümde ilk seni sevdim biliyorsun Buz gibi yüreğımi sevginle ısittın can verdin Âbu hayatım oldun benim
Şimdi kaybettin diyorsun eyy sevgili Söyleben bu sevgiyi kaybedermiyim?sen nesandin Etme naz ey sevgili seven sevdiğine boylemi yapar Öldürmekmi maksadın beni bilmiyorum Aşk olsun ey sevgili aşk olsun hep aramızda Ben senin parmağına diken batsa Onu yüreğimde hissederim Gözünden bir damla yaş aksa Yüreğimde kan akar biliyorsun Ömrüne küçücük bir nazar deyse İste ömrümü ayaklarinın altina sereyim Bir bakışın için neler veririm biliyorsun Seninle gülmek seninle ağlamak isterim Her anımda seninle olmak isterim Şimdi çok uzaklarda olsanda Her anımda benimlesin biliyorum
Şimdi hüzün yoldaşim oldu eyy sevgili Ne olur gel uyandır beni senin sabahına Ne olur gel kurak iklimimi çevir baharina... Kimse için aglamadım sana agladığım kadar Kimseyi sevmedim seni sevdiğim kadar Kimseyi özlemedim seni özlediğim kadar Kimseyi beklemedim seni beklediğim kadar Bu nasıl bir sevgi Allah'ım Sevdikce dahada seviyorum Eyy sevgili şimdi tek dileğim Son nefesimi seni göreyim öylece vereyim Bu hayata gözümü gözlerinde kapamak istiyorum. Resmetmek istiyorum cemalini sonanda yüreğime Biliyorum ve güveniyorum emanetim sende emin Seninki de bende emin... Ve ben artık eyy sevgili Sözün bittiği yerdeyim...