Ey yâr ey benim Şemsim nerdesin Yoruldu yüreğim seni aramaktan. Böyle her gelişiyin bir gidişimi olacak? Her seferinde böyle yakacakmısın? Hep böyle gözüm yaşlımı kalacağım? Ardın süre baka kalmak ne zor bir bilsen. Ey ruhu revanım ey benim Şemsim Yan kül ol dedin yandım sen oldum Sen gittin... ben gittim benden Benide götürdün kendinle Bedendi giden...yüreğin kaldı Sen kaldın benimle Gönlüm hep seninle ben yokki bende. Dönüp dolaşıyorum bu illerde Unutmak mümkün değil unutamıyorum Her an aklımda gönlümde sensin Sen bana benden daha yakınsın Ben yok bende sensin yüreğimde Ey benim aşığım ey benim Şemsim Ben senin kalbini kalbimle sevmişim. Bilki susmazdım.şimdi susmalarim sana Dil sustu lâl oldu amma Yüreğim tellal oldu avazım hep sana Duyuyorsun beni biliyorum Çünkü ben hep duyuyorum seni. Bir teselli ver ne olursun Yoruldu yüreğim seni özlemekten Dertli bir ney gibi inliyorum Ey benim sevdam ey benim Şemsim Yüreğim yandı yandıkça bağrım yandı Bu sevda gün geçtikçe kanıyan bir yara İçimde bir matem var sanki ölmekteyim Günbegün sessizce tükenmekteyim Sensiz geçen her bir gün her bir an Düşün acı halime nasıl dayanır buna can. Ağlasın halime melekler Ağlasın Şemsiz geçen günlere bulutlar Rüzgarlar savursun içimdeki sisleri Nasıl yandım ben sana bak halime. Ey nazlı yârim ey benim Şemsim Yağmurlarda ıslanırsan bilki yağan benim Akına geleyim ki, ben o an ağlaktayım Boğazımda düğümsün sen çözülmeyen Bir kor alevsin bende sönmeyen Hıçkırığımsın yutkunmaktan korktuğum. Ey benim sevdam ey benim Şemsim Sen üzülürsün diye kıyamadiğım Sana duyuramadiğım söyleyemediğim Sözcükler var içimde. Başımı hangi yana çevirsem Gözlerin gelir gözüm önüne Benim her şeyim sensin Ama üzülme diye söylemedim Gönül bahçemde açan nazlı gülüm Kırılma diye sana dokunamadim Ben senden kaçıyorum. Bunca güller arasından Ben seni sevdim. Ama üzülme diye söyleyemiyorum. Sen çoraklaşan gönlümü Muhabbetinle bahara erdirdin Gidişinle boynumu büktürdün Yansın içim mühim değil üzülme sen. Ben seni hep beklerim...git ne olur git sen Yeterki sonunda geleceğini bileyim Ey benim kara sevdam ey benim Şemsim Sen benim rabbe yükselen dualarımdasın.